De bouwkundige inspecteur

Leestijd: ongeveer 2 minuten 5 december 2017 0 reacties

Een bouwtechnische keuring is steeds weer opnieuw een belevenis en ervaring voor een bouwkundig inspecteur. Als inspecteur wordt je geacht iets niet mooi of lelijk te vinden, moet elk element of onderdeel uitsluitend technisch beoordelen en mogen persoonlijke smaak en voorkeur al helemaal niet meewegen. Een pure technische beoordeling dus van de woning, welke op het punt staat om van eigenaar te verwisselen.

Moeten we dit huis wel of niet kopen?

Dit is een vraag die regelmatig aan inspecteurs worden gesteld. Uiteraard geeft een inspecteur hier geen advies in. Wel kan er op basis van het rapport geconcludeerd worden (door jou als koper) of de aankoop verstandig is of niet. Vanzelf moet de bouwkundige rapportage van bevindingen een bijdrage hieraan leveren om te komen tot een juiste besluitvorming.

  • Een bouwkundige inspecteur heeft geen mening of u de woning wel of niet moet kopen.
  • De bouwtechnische keuring behoort geheel onafhankelijk te zijn. Zonder dat je wordt geadviseerd werkzaamheden bij een bepaalde aannemer te laten uitvoeren.
  • De bouwkundige inspectie van de woning geeft als resultaat een duidelijke rapportage met een opsomming van gebreken, een kosten overzicht met directe noodzakelijk kosten, termijnkosten en verbeterkosten.
  • Ga je een woning kopen of een woning verkopen, neem dan geen risico en laat vooral een aankoopkeuring, verkoopkeuring of een bouwkundige keuring uitvoeren. Met een bouwkundige keuring heeft u ook een aanspreekpunt en een partij waarmee u eventuele aansprakelijkheid kan delen.

Asbestinventarisatie

Bij een bouwkundige inspectie zal de inspecteur terloops ook kijken naar de aanwezigheid van asbest. Niet altijd is dit direct visueel waarneembaar. In de meeste gevallen zal asbest zijn uitgesloten en zal u worden geadviseerd een asbestinventarisatie uit te laten voeren.

De best gewaardeerde bouwtechnische keurders van 2020!

Vergelijk alle bouwtechnische keurders op prijs en reviews!

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!