Woning kopen? Bouwtechnischekeuring

Bouwtechnischekeuring

Of het nu gaat om je eerste of je volgende koopwoning, een huizenjacht is leuk, spannend en stressvol tegelijk. Want hoe weet je of dit de woning van je dromen is? Maak je wel de juiste keuze? Laat je nu wel of niet een bouwtechnischekeuring uitvoeren? En hoe zorg je ervoor dat je de woning voor een redelijke prijs koopt? Allemaal vragen die van groot belang zijn voor je toekomst. Wees gerust, je bent zeker niet de enige die wel wat hulp en ondersteuning kan gebruiken bij het vinden van een koopwoning. Op deze website bieden wij veel informatie welke u zeker verder helpen. Een bouwtechnischekeuring is een belangrijk element wat je mee kan nemen in de onderhandeling.

Aansprakelijkheid bij gebrekkige bouwtechnischekeuring

U hebt een woning op het oog en wil meer zekerheid, de bouwtechnischekeuring is dan een element waarmee u in elk geval voldoet aan de onderzoeksplicht. Maar wat als de keurder zijn werk niet goed heeft gedaan? Is deze dan aansprakelijk voor gebreken die later tevoorschijn komen? In veel gevallen zullen de voorwaarden van de aanbieder alle aansprakelijkheid uitsluiten. Het bureau heeft uiteraard wel een inspanningsverplichting en moet ook goed werk leveren. Indien blijkt dat deze verwijtbaar tekort  zijn geschoten kan het zijn dat het bureau opdraait voor de schade. Lees hier een interessant artikel.

Doe dit wel bij een bouwtechnischekeuring

 • Vraag alles wat je wilt weten! Ook de makelaar is verplicht eerlijk antwoord te geven. Bijvoorbeeld waarom de verkoper gaat verhuizen.
 • Neem de tijd. Immers, haastige spoed is zelden goed, ook voor de bouwtechnischekeuring neem je gewoon de tijd!
 • Neem iemand mee: twee paar ogen zien meer dan een en je hebt iemand om mee te overleggen als je twijfelt over bepaalde dingen.
 • Kijk overal waar je wilt kijken: doe gerust alle deuren en ramen open, ga de meterkast in en bekijk de woning van de kelder tot de zolder en van de kruipruimte tot de schuur.
 • Let op gebreken en vraag naar de oorzaak ervan.
 • Check de details: misschien niet het leukste deel van het huis bekijken, maar als je al weet dat de CV ketel niet lang meer meegaat, heeft dat invloed op de waarde van het huis.

Doe dit niet bij een bouwtechnischekeuring

 • Laat je niet opjutten tijdens een bouwtechnischekeuring: hoeveel andere mensen er ook interesse hebben in de woning, blijf uitgaan van jouw eigen wensen en situatie en laat je niet gek maken.
 • Impulsief handelen: verliefd worden op een huis is heerlijk, maar voldoet het ook aan de bouwtechnischekeuring?
 • Laat je niet leiden door de verkoper: zorg ervoor dat je niet alleen te zien krijgt wat de verkoper jou wil laten zien.
 • Wees ook niet terughoudend: vraag wat je wilt vragen en kijk waar je wilt kijken. Dit is jouw enige kans om alles te weten te komen zodat je de juiste beslissing neemt. Schroom dus vooral niet!

Bouwtechnischekeuring bouwtechnischekeuring

Kijk je naar een appartement waarbij je met de (boven)buren een gezamenlijke voordeur deelt? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met een VvE waaraan je maandelijks geld moet afdragen. Uit deze VvE pot worden reparaties aan het pand betaald. Check de maandelijkse bijdrage en vraag wat daarvan wordt betaald. Check ook of de VvE wel actief is, dit is een voorwaarde zonder welke de geldverstrekker jou geen hypotheek wil geven. Vraag ook of er issues spelen. Dit laatste is echt super belangrijk! Stel deze vraag absoluut zodat je later niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan.

 • Wilt u helpen deze site te verbeteren, plaats dan uw review en ervaringen op deze website bij het bedrijf van uw keuze.
 • Bent u geïnteresseerd in een bouwtechnischekeuring navigeer dan naar de homepagina van deze website. Links op de homepage kunt u uw wensen en mogelijkheden selecteren en een keuze maken!