Huis verkopen

Huis verkopen

Uw Huis verkopen is spannend. Wat zijn precies de stappen die u gaat doorlopen? Iedereen is bereid om u meer informatie te geven.. ehhh wel tegen betaling! Natuurlijk moet er veel geregeld worden en mag u niets vergeten, een goede voorbereiding is absoluut nodig. Wat doet u met uw hypotheek? Lost u die af? Of neemt u die mee naar uw volgende koophuis? Hoe gaat u de verkoop organiseren, zelf doen of een makelaar inschakelen? Zelf doen heeft als voordeel dat u kosten bespaard.

Over 10 jaar?

Wie weet hoe de wereld over 10 jaar eruit ziet mag het zeggen. Vast staat wel dat de makelaarsbranche iets is wat nodig op de schop moet. Huizen worden al decennia lang verkocht op een traditionele manier. U belt een makelaar, die plakt een bord en stuurt een rekening. Een huis verkopen stelt niet zoveel voor! Waarom zou u vaak duizenden euro’s uitgeven aan een makelaar? Uw woning zelf verkopen zonder tussenkomst van een makelaar is eenvoudig! Vanzelf moet u wel weten wat er allemaal bij komt kijken en zult u enig huiswerk moeten doen.

Wel een makelaar?

De NVM heeft wel een leuk artikel beschikbaar over 7 stappen bij het verkopen van je huis. De website van woonfonds biedt ook interessante informatie welke relevant kan zijn bij de verkoop van je woning. Wilt u zonder gedoe en stress uw huis verkopen schakel dan een makelaar in. De meeste makelaars kunnen u goed van dienst zijn bij de verkoop van uw woning. Ook daarin adviseren wij wel om even te oriënteren alvorens u uw keuze maakt. De tarieven en de inspanningen kunnen nogal verschillen.

huis verkopen

Je huis verkopen?

U wilt uw huis of woning verkopen? Daar komt heel wat bij kijken. Welke valkuilen zijn er, welke strategie heeft u nodig en bent u in staat de onderhandelingen over uw huis te voeren? Bepaal een goede prijs voor uw woning. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Bedenk een marketingplan. Zorg dat uw woning er netjes bij staat. Potentiële kopers moeten het gevoel hebben dat het prettig wonen is. Verhelp kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat de tuin er uitnodigend uitziet.

Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken.

  • Heeft u ervaringen met een huis verkopen en wilt u die ervaringen met ons delen? Laat het ons weten!
  • Wilt u helpen deze site te verbeteren, plaats dan uw review en ervaringen op deze website bij het bedrijf van uw keuze.
  • Bent u geïnteresseerd in een bouwtechnische keuring? Navigeer dan naar de homepagina van deze website. Links op de homepage kunt u uw wensen en mogelijkheden selecteren en een keuze maken!