Vereniging Eigen Huis

Bouwtechnische keuring door Vereniging Eigen Huis
4.3/10
Op basis van 14 geverifieerde reviews

Over Vereniging Eigen Huis

Overweegt u de koop van een bestaande woning? Laat Vereniging Eigen Huis een onafhankelijke bouwtechnische keuring uitvoeren. Deze keuring geeft u meer duidelijkheid over de bouwtechnische staat van de woning. Binnen 48 uur na de keuring, met uitzondering van de zon- en feestdagen, ontvangt u een uitgebreid bouwkundig rapport per e-mail. Hierin staat het volgende.

 • De bevindingen van de bouwkundige, de gevonden gebreken en de herstelkosten. Uitgesplitst in directe kosten, kosten op termijn en woningverbetering.
 • Mogelijk ook het advies om specialistisch onderzoek te laten doen naar bijvoorbeeld de fundering en de aanwezigheid van asbest en ongedierte.

Bouwkundige keuring vaak bij oplevering van nieuwbouw

Vaak wordt Vereniging Eigen Huis bij oplevering van een nieuwbouwwoning ingeschakeld. Op YouTube kwamen we hiervan een promotievideo tegen.

Meerwaarde bouwkundig rapport

 • De resultaten en mogelijke herstelkosten kunt u gebruiken in uw onderhandelingen.
 • De resultaten zijn ook op te nemen als ontbindende voorwaarde in het voorlopig koopcontract.
 • Onafhankelijke bouwkundige.
 • Uitgebreid rapport van gevonden gebreken en herstelkosten dat voldoet aan NHG-normen.
 • Resultaten te gebruiken bij onderhandelingen en op te nemen als ontbindende voorwaarde in voorlopig koopcontract.

Klik hier voor een voorbeeldrapportage.

Aanbod van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis € 359,00

Overweegt u de koop van een bestaande woning? Laat Vereniging Eigen Huis een onafhankelijke bouwtechnische keuring uitvoeren. Zodat u goed weet wat u koopt.

Binnen 48 uur rapport
Inclusief energiecheck
Voldoet aan NHG
4.3/10
Op basis van 14 geverifieerde reviews

Reviews

Plaats review

Cijfer 4.3 stars
2.14 / 5 (14 )

42.8%


 • Prijs
  User: 34%
 • Inspectie
  User: 36%
 • Inspecteur
  User: 35%
 • Rapportage
  User: 35%


Zeer kundig en vriendelijk - door Verena

5/5
 • Prijs
  User: 88%
 • Inspectie
  User: 100%
 • Inspecteur
  User: 100%
 • Rapportage
  User: 83%
on 2020-09-28 19:54:49

Ik zag deze reviews en had in eerste instantie spijt dat we bij eigenhuis een bouwtechnisch adviseur hadden geregeld. Ik heb bijna het gevoel dat veel reviews nep zijn want wij hebben een super goede ervaring met een bouwtechnisch adviseur van vereniging eigenhuis. Hij heeft plezier in zijn vak, is kundig en bekeek alles nauwkeurig. Hij nam de tijd en vertelde wat hij deed en waar en waarom hij specifiek naar bepaalde dingen keek. Alle vragen kon hij beantwoorden. Sympathiek, prettig en een ervaren persoon!

Aankoopkeuring / bouwtechnische keuring aanfluiting - door CDR

1/5
 • Prijs
  User: 1%
 • Inspectie
  User: 1%
 • Inspecteur
  User: 1%
 • Rapportage
  User: 1%
on 2019-08-14 06:40:48

De aankoopkeuring / bouwtechnische keuring was 1 grote aanfluiting.
Bouwkundige was niet kundig en gaf een mening over zaken waarvoor hij niet was opgeleid. Onbetrouwbaar.
Waardeloos, ik adviseer mensen bij een professioneel bedrijf een keuring te laten doen.

Ervaring met het laten maken van een MJOP D - door Don

2/5
 • Prijs
  User: 20%
 • Inspectie
  User: 20%
 • Inspecteur
  User: 20%
 • Rapportage
  User: 10%
on 2019-08-12 17:20:04

Onvolledig en onjuist MJOP door VEH en klant onvriendelijke houding VEH.
Deze review betreft het laten maken van een MJOP D voor de VvE gezien oud MJOP (VEH) meer dan 6 jaar oud was en niet meer up todate.
MIjn rol in deze voorzitter/TC van deze VvE.
In 2018 al contact gehad met VEH omtrent een MJOP en verduurzaming MJOP D laten opzetten voor bespreking in eerst komende ALV 2019
VEH stelde dat zij in 2018 (nog) niet in staat waren om een MJOP D te laten maken, maar als ik nu eerst een MJOP zou laten maken zou het daarna in 2019 het VEH wel mogelijk zijn om dit plan om te zetten naar een MJOP D, met extra kosten, dit gezien onze VEH uiteindelijk een MJOP D wilde onder subsidie voorwaarden.
I.v.m. juiste bewoners bijdrage voor 2019 besluit genomen eerst een MJOP laten maken via VEH en daarna aanvullend het MJOP D onder subsidie. Tijdens MJOP opname bezoek van VEH bleek dat dit door VEH aan Bouwkundige ZZP is/wordt uitbesteed en wij een incasso formulier dienden te tekenen voor kosten verrekening hiervan. Beetje vreemd als je een offerte krijgt van VEH en voorafgaand met VEH ook alle afspraken maakt. (Incasso had ik achteraf zeker niet moeten tekenen, gezien offerte getekend was met VEH!) Het ontvangen MJOP voldeed niet aan onze simpele criteria als juiste gegevens en heldere informatie van ons complex en nagenoeg alle (ook deels onjuiste)l info van het oude MJOP was gewoon gekopieerd. Door bestuur is aangegeven in het ontvangen MJOP de opmerkingen hierover, maar helaas hierop geen reacties mogen ontvangen ook niet na diverse vragen gedurende ca 2 maanden na ontvangst rapport. Rapport werd niet gecorrigeerd, ondanks onze diverse mails kwam er ook geen reactie op gemaakte opmerkingen in het rapport hierover van VEH en haar Bouwkundige ZZP’r. Na verloop diverse door VvE aangegeven deadlines werd het contract opgezegd met VEH maar die hebben toen intern hun klachtencommissie ingeschakeld, welk daarna uiteindelijk eens contact met ons hebben opgenomen. VEH verschuilt zich achter het feit dat volgens Bouwkundige ZZP’r het rapport wel correct is conform NEN 2767. VEH hanteert hierin haar eigen interne normen qua kwalificatie van Bouwkundige ZZP’r hierbij betrokkenen. Het ontvangen rapport was dus niet ter goedkeuring opgestuurd maar was definitief voor VEH -Bouwkundige ZZP’r . VEH heeft op generlei wijze getracht om tot een klantvriendelijke oplossing te komen op basis van de door ons gemaakte en in het rapport aangegeven opmerkingen. Onze VvE is nu uiteindelijk maar overgegaan naar een andere bemiddelaar voor een goed MJOP D onder subsidie voorwaarden voor het complex. Dit om ook een juiste service bijdrage te berekenen. Omtrent rapport contact opgenomen met onze rechtshulp, welk ons steunt, maar daarbij een rechtszaak afraad gezien de kosten daarvan niet opwegen tegen gemaakte kosten rapport.
DE LES GELEERD HIERUIT IS;
- VEH VOELT ZICH NIET VERANTWOORDELIJK VOOR EEN JUIST-GEWENST MJOP VOOR ONZE VvE
- VEH BLIJKT EEN DOORGEEFLUIK VOOR BOUWKUNDIGE ZZP'r BETREFFENDE MJOP UITVOERING.
- ORIËNTEER U ZICH ALS VvE TERDEGE VOOR EEN GOED MJOP D.
- EIS DAT RAPPORT AAN VvE TER INZAGE WORDT GESTUURD VOORDAT DEZE DEFINITIEF WORDT !!
Er blijken meerdere bedrijven welk duidelijk klant vriendelijker zijn en daarbij zeker ook niet duurder behoeven te zijn dan VEH met haar ZZP's voor een goed MJOP D.

NIET DOEN!!!!! - door Sam

1/5
 • Prijs
  User: 50%
 • Inspectie
  User: 50%
 • Inspecteur
  User: 50%
 • Rapportage
  User: 50%
on 2019-05-31 15:42:01

Echt ontzettend slechte voorwaarden. Wij hebben tijdens de bouw en bij oplevering een keuring gedaan op hun advies. In hun voorwaarden in de kleine lettertjes zijn ze nergens verantwoordelijk voor. En met hun team van juristen kunnen ze je mooi in een hoek zetten. Wij hadden diverse lekkages gehad omdat er fouten zijn gemaakt in het zichtbare lood en de duidelijk zichtbare banden die niet goed zijn afgewerkt. De aannemer is failliet en VEH verschuilt zich. Ze werken met bouwkundigen die een deel van de opbrengst krijgen en VEH de rest. Dit is bij mij nooit aangegeven.

Zeer slechte ervaring opleverkeuring - door Marc

1/5
 • Prijs
  User: 15%
 • Inspectie
  User: 15%
 • Inspecteur
  User: 15%
 • Rapportage
  User: 30%
on 2018-11-20 22:50:51

Van tevoren al wat kritisch tov VEH nav de wisselende reacties op het internet. Uiteindelijk toch maar via VEH een opleverkeurder geregeld.
De keurder is afkomstig uit Monster, zijn naam zal ik achterwege laten. Van tevoren had ik de man al geinformeerd over een (visueel) gebrek in de woning, welke niet conform Koop/aanneemovereenkomst is uitgevoerd. Ter plekke de situatie bekeken: keurder was het met mij eens. Helaas de aannemer niet, dus zou het genoteerd worden op het proces verbaal van oplevering. Ramen kan de keurder niet op krassen controleren, want het heeft geregend. Nog een punt voor het proces verbaal. Verder was de woning volgens de keurder in prima staat, heeft verder weinig nieuws verteld.
Nog voordat we het proces verbaal bespreken, gaat de heer uit Monster er vandoor! Zogezegd omdat hij naar een volgende afspraak moet!
Waar de keurder ons juist op dit moment kan behartigen is meneer vertrokken.. Vervolgens zegt de aannemer dat we moeten tekenen zonder opleverpunten anders krijgen we geen sleutel...
Inmiddels ligt bovenstaande dossier bij onze advocaat en die ziet genoeg redenen om er een zaak van te maken. Wordt vervolgd dus.

Kortom: neem bij voorkeur een geschikte organisatie en geen VEH en mocht je dan toch bij VEH uitkomen, zorg ervoor dat de keurder niet uit Monster komt want dat is zonde van je geld...

prijsindicatie veel te hoog en onjuiste conclusies - door Roos

1/5
 • Prijs
  User: 1%
 • Inspectie
  User: 1%
 • Inspecteur
  User: 1%
 • Rapportage
  User: 1%
on 2018-09-22 15:43:30

Onlangs is een bouwkundig inspecteur van VEH langs geweest voor een bouwkundige keuring. Naast dat er pertinent onjuiste conclusies in het rapport staan zoals oa. het bouwjaar en merk van de ketel (in het rapport werd gesproken over een Intergas ketel uit 2009, terwijl er een Remeha Ketel uit 2011 hangt). Daarnaast zou er geen hoofdschakelaar aanwezig zijn, terwijl deze er wel is.
De prijzen die in het rapport voor vervanging/herstelwerkzaamheden werden genoemd waren 2x zo hoog als de werkelijke prijzen, ervan uitgaande dat je alles zou doen wat in het rapport stond aangeven (wat absoluut onnodig is). Zowel een potentiële koper als de verkoper heeft helemaal niets aan een dergelijk rapport.

Te vrijblijvend. Getallen kloppen van geen kant, flinke tekortkomingen gemist - door Jay

2/5
 • Prijs
  User: 35%
 • Inspectie
  User: 27%
 • Inspecteur
  User: 37%
 • Rapportage
  User: 41%
on 2018-09-22 15:43:06

Aardige man, nam de tijd, maar toch niet erg zorgvuldig. Kosten voor het vervangen platdak wijkt een factor 2.2 af. Veel te laag ingeschat waardoor wij met duizenden euro's extra kostenpost zitten. Enorme vochtplek heeft ie ook gemist. Had weinig zin het dak op te gaan omdat het nat was!!

En je kunt geen verhaal halen. Voor wat de keuring moet kosten zouden er wel wat garanties aan verbonden kunnen worden. Dat verplicht de keur"meester" ook om zijn/haar werk wat zorgvuldiger te doen. Dit is lekker vrijblijvend.
Honderden euro's voor een waardeloos rapport.

Allerlei andere kosten (o.a. vervangen toiletten) zijn ook veel te laag ingeschat.

Geld hadden we beter in het dak kunnen steken.

Het rapport ziet er netjes uit, maar je hebt er zo niet veel aan.

Keuring nog geen half uur voor tijd afgezegd - door Wouter

1/5
 • Prijs
  User: 10%
 • Inspectie
  User: 12%
 • Inspecteur
  User: 11%
 • Rapportage
  User: 11%
on 2018-09-22 15:42:35

Jaren lid geweest. Nog geen half uur voor de oplevering belt VEH af. Bouwkundige ziek...kan gebeuren, maar voor zoiets belangrijks moet dan wat anders geregeld worden. Dat gingen ze niet doen. Daar sta je dan...je gaat potver.. geen broodrooster bij de blokker halen....ik geergerd gezegd dat ik overwoog mn lidmaatschap op te zeggen. 10 min later opzegging per direct in mijn mailbox...ipv een excuus. Dat als dank voor jarenlang lidmaatschap. Diverse reacties op de facebook pagina (reclame voor de keuring) geplaats deze worden direct verwijdert....

Mooi - door Joris

5/5
 • Prijs
  User: 100%
 • Inspectie
  User: 100%
 • Inspecteur
  User: 100%
 • Rapportage
  User: 100%
on 2018-09-22 15:42:10

Tevreden!

Slecht rapport - door Carlo

1/5
 • Prijs
  User: 3%
 • Inspectie
  User: 15%
 • Inspecteur
  User: 3%
 • Rapportage
  User: 7%
on 2018-09-22 15:41:48

Wat een onzin rapportage gekregen, bedragen zijn geschat maar veeeeelste hoog! Dit om zichzelf in te dekken waarschijnlijk. Rapport slaat kant nog wal. Nooit zaken mee doen! Zelfs dingen benoemen die reeds aangepakt waren!

Goede ervaring bij de oplevering - door Bart Hoendervangers

5/5
 • Prijs
  User: 87%
 • Inspectie
  User: 92%
 • Inspecteur
  User: 88%
 • Rapportage
  User: 93%
on 2018-09-22 15:41:20

Meestal zie je alleen slechte ervaringen terwijl er ook goede bij horen. Vandaag Opleverkeuring nieuwbouw gehad door dhr Post, 8:00 afspraak en al rond 7:40 aanwezig top.

Verder super gegaan met veel tips en weetjes.Deze heer was zeer nauwkeurig en is ook in de kruipruimte geweest. Kan niet anders beoordelen dan uitstekend!!

Zeer ontevreden - door Claudia Stagge

1/5
 • Prijs
  User: 1%
 • Inspectie
  User: 1%
 • Inspecteur
  User: 1%
 • Rapportage
  User: 1%
on 2018-09-22 15:40:41

Zeer ontevreden over de bouwtechnische keuring bij onze nieuwe woning.

Hier een klacht over ingediend. Hier komt uit naar voren dat wij als klant zouden hebben gelogen en dat de keurder de waarheid spreekt. Jammer dat jullie het verhaal van 1 kant bekijken en gelijk de keurder geloven. Deze meneer wist niet eens hoe hij om moest gaan met de tablet. Hoe kan zo iemand dan een goede keuring uitvoeren?

Ik raad het niemand aan om Vereniging Eigen Huis in de arm te nemen voor een bouwtechnische keuring!

Jammer dat je ook nog eens vast zit aan een jaarabonnement. Eens maar nooit meer.............

Geldklopperij - door Jorit Jansma

1/5
 • Prijs
  User: 1%
 • Inspectie
  User: 1%
 • Inspecteur
  User: 1%
 • Rapportage
  User: 1%
on 2018-09-22 15:40:14

Klote vereniging, keurmeester toegewezen van VEH.. die ons nieuwe huis moest controleren op gebreken. Alles was volgens deze meneer goed en kregen een rapport. Nadat wij een kleine verbouwing hadden gedaan bleek dat er zwam aanwezig was in het huis. In de kelder die ook gecontroleerd is, bleek dat de huiszwam duidelijk zichtbaar is. Betalen elk jaar aan deze vereniging maar als hulp of geld terug wil dan geven ze geen gehoor.. Geldklopperij

Matig tevreden - door Herman

3/5
 • Prijs
  User: 60%
 • Inspectie
  User: 66%
 • Inspecteur
  User: 61%
 • Rapportage
  User: 63%
on 2018-09-22 15:39:46

Tsja, een keurige man, maar hij stond niet te trappelen om het dak op te gaan of goed in de kruipruimte te kijken. Mooie verhalen en wijze woorden, een goed gevuld rapport met veel standaard teksten en uitsluitingen. Ja ik kon het gebruiken voor de NHG, maar erg veel nieuws heeft deze beste man mij niet verteld.

14 Comments

  Leave A Comment