Makelaars zijn arrogant!

Veel makelaars zijn inmiddels arrogant en verwaand. Met de enorme run op woningen gaan makelaars eisen en voorwaarden stellen die nergens meer overgaan! De huizenkoper is de dupe! De koper betaald teveel, de makelaar vangt de meeste courtage ooit. Hoe kan het bestaan dat een branche organisatie hieraan meewerkt, hoe bestaat het dat makelaars meehelpen voortdurend de prijzen van woningen op te kloppen? Het is tijd dat de makelaar wordt afgeserveerd en de markt zichzelf gaat bedienen.

Waarom heb je nog een makelaar nodig? Wat doet een makelaar?

Een makelaar doet weinig bijzonders, hij rijdt vaak voor uw deur met een dure auto en stuurt een courtage rekening. Ja let op, de makelaar vult ook wat gegevens in, maakt wat foto’s en plaats uw woning op een website. Wow wow wat een gave en wat een techniek. Laat funda maar verkocht worden, laat alle data maar zichtbaar worden voor de consument. Data die belangrijk is voor kopers wordt nu niet beschikbaar gesteld om de machtspositie te behouden. Het is een machtspel waarin grote financiële belangen een hele grote rol spelen.

Slimme trucks en data niet beschikbaar

De belangen van makelaars bij Funda botsen soms ook met die van huizen(ver)kopers. Op veel buitenlandse huizenplatformen kunnen verkopers zelf hun woning aanbieden, op Funda mogen alleen makelaars dat doen. Een slimme truc om zich te verzekeren van klandizie, aangezien zo’n beetje iedere huizenkoper in Nederland de zoektocht begint op Funda. Ook is er op Funda heel veel informatie níet te vinden. Bijvoorbeeld wat de gemiddelde prijs per vierkante meter is in een buurt. Terwijl die precies bekend is bij Funda en die informatie uiterst relevant is voor mensen die een bod overwegen. ,,Hoe meer informatie makelaars weggeven, hoe sneller ze zichzelf overbodig dreigen te maken. Een duivels dilemma! Funda pakt lang niet alle kansen op, omdat verbeteringen voor consumenten vaak op gespannen voet staan met de belangen van makelaars.

Bovenstaand heeft als bron: Algemeen dagblad

Slimme truck, geen tijd voor ontbindende voorwaarden?

De arrogantie van makelaars kent soms geen grenzen! Kopers krijgen geen tijd meer om te onderzoeken. Hierdoor worden kopers achteraf vaak met problemen opgezadeld. Ontbindende voorwaarden worden soms niet geaccepteerd. Woningkopers worden gedwongen onbezonnen en snelle besluiten te nemen. Makelaar wordt wakker! Is dit wat jullie willen? Schrijnende gevallen zijn bekend, en op het einde geeft de makelaar geen thuis.