Woning kopen

Woning kopen

Heb jij al eens het goedbedoelde advies gekregen om standaard 10% onder de vraagprijs te bieden? Sla dit advies maar in de wind, want het is een fabeltje. Het hangt er namelijk van af hoe scherp de verkoper de woning in de markt heeft gezet. Als de verkoper alle tijd heeft, vraagt hij misschien een veel hogere prijs dan dat de woning waard is. Ga bij het bepalen van je openingsbod bij een woning kopen dus uit van de woningwaarde en niet van de vraagprijs! Bepaal wat belangrijk is voor jouw! Ben je niet handig en heb je geen zin in klussen, dan adviseren wij een bouwtechnische keuring. Hiermee weet je van te voren wat je koopt, er wordt nu ook met een onafhankelijke blik gekeken naar de woning. De bouwkundige heeft geen belang, hij ziet dagelijks zoveel woningen dat hij niet snel meer onder de indruk is.

Aandachtspunten

  • Waarom wil men de woning verkopen?
  • Hoe lang hebben de huidige eigenaars er gewoond?
  • Zijn er problemen in de buurt? Doe eens wat navraag!
  • Hoe lang wil je hier eventueel blijven wonen?
  • Is de woning over 5 jaar nog geschikt voor jullie? Past dat in je planning?
  • Jij een woning kopen? Zorg dat je goed bent voorbereid!
  • Lees de artikelen op deze website, laat je volledig informeren!

Ook vanuit de overheid vindt men het belangrijk dat je alles weet wanneer je een woning gaat kopen! Wat heeft het voor financiële gevolgen, wat doet de belastingdienst, met welke kosten krijg je allemaal te maken, heb ik bedenktijd, welke hypotheek moet ik nemen en ga zo maar door. Op de website van de rijksoverheid kan je op veel vragen een antwoord vinden.

woning kopen

Een woning kopen

Het is slim om eerst jouw woonwensen op een rij te zetten. Zet jouw wensen en eisen voor jezelf in volgorde van belangrijkheid. Zo kun je makkelijker zaken wegstrepen, mocht dat nodig zijn. Heb je een woning gevonden die aan jouw wensen voldoet? Makelaarsland heeft een leuke video beschikbaar hier kan je altijd wat van opsteken. Een woning kopen? Zorg er altijd voor dat je meerdere woningen bekijkt voordat je gaat bieden. Je hebt vergelijkingsmateriaal nodig om te kunnen bepalen of een woning aansluit bij jouw wensen.

Het openingsbod is het startpunt van je onderhandelingen. Op basis daarvan kom je uit op een bepaalde prijs, die je natuurlijk zoveel mogelijk in jouw voordeel wilt hebben. Een bod houdt meer in dan alleen de prijs bij het kopen van een woning. Ook voorwaarden zoals het krijgen van de financiering en de opleveringsdatum zijn belangrijk om mee te nemen in je openingsvoorstel.

  • Heeft u ervaringen met een woning kopen? en wilt u die ervaringen met ons delen? Laat het ons weten!
  • Wilt u helpen deze site te verbeteren, plaats dan uw review en ervaringen op deze website bij het bedrijf van uw keuze.
  • Bent u geïnteresseerd in een bouwtechnische keuring? Navigeer dan naar de homepagina van deze website. Links op de homepage kunt u uw wensen en mogelijkheden selecteren en een keuze maken!