Alarm om huizengekte

Leestijd: ongeveer 2 minuten 12 december 2016 0 reacties

Huizengekte – Kopers slaan op hol

Amsterdam huizengekte -De oververhitte huizenmarkt in de Randstad drijft woningkopers tot het uiterste, en brengt ze soms in grote problemen.

Hypotheekaanbieders stoken het vuurtje verder op, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. De belangenclub vreest een steeds groter risico op een kat in de zak. Kopers slaan in hun haast de bouwkundige keuring over, en komen te laat achter gebreken. „Er is ook geen geld meer om te verbouwen”, aldus zegsman André de la Porte. „Dat is opgegaan bij het bieden.”

Huizen in gewilde wijken van Amsterdam staan nog geen week te koop, Utrecht en Rotterdam volgen die trend. Hypotheekaanbieders spelen erop in: marktleider Rabobank adverteerde deze zomer al met de ’hypotheek binnen een week’, gisteren meldde nummer drie Florius dat aanvragen binnen 24 uur beoordeeld worden. „Een huis kopen mag geen flitsbeslissing zijn”, zegt André de la Porte.

Bron: Telegraaf

Neem de tijd

Helaas gaan de meeste kopers mee in de waanzin van de markt en laten zich verleiden om bijna ‘blind’ een woning te kopen, zonder bouwtechnische keuring en vaak ook nog overboden. Laat u hiertoe niet verleiden en kom weer met beide benen op de grond. Neem de tijd voor deze belangrijke beslissing.

De best gewaardeerde bouwtechnische keurders van 2020!

Vergelijk alle bouwtechnische keurders op prijs en reviews!

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!