makelaar

Zeg niet teveel tegen de makelaar!

Wees voorzichtig om tegen de makelaar te zeggen dat je nog voornemens bent een bouwkundige keuring te laten uitvoeren of bedenkingen hebt bij het één of ander! Voor je het weet was er toch ineens een andere geïnteresseerde (net wat eerder) die geen bouwtechnische keuring zou gaan laten doen. Wees positief over de woning en bedenk dat je altijd nog de drie dagen bedenktijd heb!

Doe net zo slim als de makelaar

Heb je het huis van je dromen gezien? Zijn er meerdere geïnteresseerde? Probeer de deal dan direct af te ronden, maar laat je niet al teveel leiden door te gaan overbieden! Ook al ben je nog niet volledig zeker, ook al heb je hier en daar nog wat bedenkingen > Sluit de deal! Na het afsluiten van de deal heb je nog altijd 3 dagen bedenktijd om onderzoek te doen.

Huis kopen? Huis Keuren!

Het huis van je dromen gevonden? In de hectische markt kan je, (wordt steeds vaker gedacht) niet anders dan een beetje overbieden want anders val je voor de zoveelste keer weer buiten de boot. Gek gemaakt door de markt heb je geen tijd meer om jezelf te beraden of sowieso weloverwogen een besluit te nemen. Maar gelukkig heb je na de deal nog wel 3 dagen bedenktijd.

Steeds vaker de ouderdomsclausule

Steeds vaker wordt in de koopovereenkomst een ouderdomsclausule opgenomen. Hierin wijst de verkoper de koper erop dat er sprake is van een oudere woning en dat de koper niet dezelfde verwachtingen van het huis mag hebben als van een nieuwere woning. Nog meer reden dus om een onafhankelijk bureau een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren.

  • Kopers zijn steeds vaker ontevreden over de rol van de verkopend makelaar
  • Verkopers zijn steeds vaker ontevreden over de geleverde inspanning van de makelaar
  • Is er een relatie tussen de verkoop en aankoopmakelaar? Zoek het uit!

Wie is de makelaar?

We beginnen om aan te geven dat de meeste makelaars wel zeker een integere doelstelling hebben en ook op een integere wijze omgaan met kopers en verkopers. Maar helaas moeten ook in deze branche de goede onder enkele kwade lijden. Er zijn onder de makelaars of aankoopmakelaars cowboys die niet schromen om waarheden te verdraaien, om maar zo snel mogelijk en definitief de deal naar binnen te harken, of de koop/verkoop af te ronden. Wil je dit huis kopen? Prima maar geen aanvullende voorwaarden, wil je een keuring doen? dat doe je maar als er gepasseerd is! Wil je je huis verkopen? Wij scoren de beste prijs en rekenen de laagste courtage! Mooie verhalen, maar zoals het plaatje hierboven illustreert.. wheelen en dealen met jouw spaargeld. De letterlijke betekenis hiervan is: ‘ritselen; op een slinkse wijze voor elkaar krijgen’.

Als koper mag je steeds minder eisen, doe je het wel dan heb je grote kans dat iemand anders je net voor was. Bizar? Zeker! Ook verkopers hebben er -nu het om hun eigen geld gaat- niet altijd moeite mee om kopers voor het blok te zetten en voor wat betreft de verkoopprijs onredelijk willen woekeren. Zo helpen we met elkaar mee om een nieuwe bubbel te creëren.

Opgelicht bij je woning verkopen?

Leuke onderwerpen om binnenkort te behandelen bij Tros opgelicht want wees eerlijk… Wat is het verschil tussen deze uitzending en de hiervoor bedoelde inhalige makelaar die niet schroomt om te woekeren en te wheelen en te dealen?