2020-04-17T14:39:50+01:00

Bouwkundige keuring

Op deze pagina vergelijken we diverse aanbieders van bouwkundige keuringen. Met de keuzehulp vind je snel een bureau dat bij jouw in de buurt keuringen uitvoert. Vergelijk op prijs, reviews en dienstverlening!

Start met vergelijkenWat is een bouwkundige keuring?

Bouwkundige keuring

Keuzehulp

Werkzaam in:
Afhandeling keuring
Branchevereniging
(23 reviews)9.7/10
Homekeur € 369,00 Als beste beoordeeld

Homekeur is de specialist voor bouwtechnische keuringen. Homekeur heeft een landelijk netwerk van deskundige inspecteurs, ook in uw regio!

15 jaar ervaring
Landelijk netwerk
Zelf gratis keuren?
(5 reviews)8.4/10
WoonKeur € 425,-

WoonKeur is de #1 bouwkundige inspecteur van Nederland. Middels onze onafhankelijke en hoge kwaliteit keuringen brengen wij de volledige bouwkundige staat van de te keuren voor u in kaart.

Binnen 48 uur rapport
Landelijke dekking
Voldoet aan NHG
(4 reviews)7.5/10
Bouwadvies Mur € 430,00

Het onafhankelijke bouwkundige adviesbureau van Utrecht en omstreken. Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundige keuringen, taxaties en bouwtekeningen.

Klantgericht
Hoge kwaliteit
Laagdrempelig
(6 reviews)5.0/10
Boers Advies € 400,00

Een onafhankelijk bouwkundig adviesbureau dat zich de afgelopen 30 jaar heeft gespecialiseerd in bouwtechnische keuringen.

30 jaar ervaring
Advies bouwgeschillen
Advies brandveiligheid
(31 reviews)4.1/10
Vereniging Eigen Huis € 359,00

Overweegt u de koop van een bestaande woning? Laat Vereniging Eigen Huis een onafhankelijke bouwtechnische keuring uitvoeren. Zodat u goed weet wat u koopt.

Binnen 48 uur rapport
Inclusief energiecheck
Voldoet aan NHG
(6 reviews)8.0/10
Adakeur € 360,00

Een bouwtechnische keuring van ADA Keur geeft u zekerheid en helpt bij de keuze van misschien wel één van de grootste aankopen van uw leven.

Werkt landelijk
Diverse keuringen
Energiebesparing
(1 reviews)8.0/10
SSW Groep € 399,00

SSW Groep is een zelfstandig familiebedrijf wat al bijna 30 jaar bestaat. Wij zijn een veelzijdig adviesbureau op het gebied van vastgoed en bouw.

30 jaar ervaring
Onafhankelijk advies
Ervaren inspecteurs
(7 reviews)8.0/10
Keurhuis Nederland € 369,00

Onze missie is om de allerbeste bouwtechnische inspecties voor uw vastgoed te leveren, zodat u weet waar u staat, nu en in de toekomst!

Gebrek & hersteladvies
Herstelkosten
Bruikbaar voor NHG
(12 reviews)6.8/10
Het Inspectiehuis € 365,95

Het Inspectiehuis is als gecertificeerd keuringsbureau gespecialiseerd in bouwkundige keuringen, controles en inspecties.

Landelijke dekking
Voldoet aan NHG
Diverse keuringen
(0 reviews)0.0/10
WoningSchouw € 445,00

De bouwkundige keuringen van WoningSchouw zijn uniek in Nederland, omdat achteraf, optioneel, een WoonhuisGarantie tegen verborgen gebreken kan worden afgesloten.

WoonhuisGarantie
Onafhankelijk advies
Snelle rapportage
(0 reviews)0.0/10
TMS Holland € 425,00

U bent helemaal verliefd op uw droomwoning? Laat ons een solide fundering onder uw roze wolk bouwen met een bouwtechnische keuring!

Visuele inspectie
Onafhankelijke partij
Ervaren inspecteurs
(0 reviews)0.0/10
PBS Vastgoed € 495,00

PBS Vastgoed uw bouwtechnisch adviseur. Strategisch in denken, praktisch in oplossingen. Daar staan wij voor. Wij ontzorgen met kennis, ervaring, maar vooral met aandacht.

Geen tijdslimiet
Onafhankelijke keuring
Snelle levering

* De prijzen zijn berekend op een woninginhoud van ongeveer 700m3.
* Reviews worden verzameld, op ‘echtheid’ gecontroleerd en z.s.m. na plaatsing getoond.

Wat is een bouwkundige keuring?

Wat is een bouwkundige keuring nou precies? Een bouwkundige keuring (ook wel bouwtechnische keuring of bouwkundige inspectie genoemd) is een technische inspectie van de woning. Hierbij wordt de woning gecheckt op een hele lijst van bouwkundige onderdelen. Een bouwkundige keuring geeft uiteindelijk door middel van een bouwkundig rapport inzicht in de staat van je woning. Gebreken of mankementen aan jouw woning worden hierbij blootgelegd en zo weet je dus precies waar je aan toe bent en welke kostenposten er mogelijk aan zitten te komen!

Een bouwkundige keuring wordt meestal ingezet bij de koop / verkoop van een woning. Je wilt immers precies weten wat je koopt en niet later tegen onverwachte en dure verrassingen aanlopen. Ideaal en zeker aan te raden wanneer je serieus bent over de koop van een woning!

Bouwkundige keuring kosten?

De kosten voor een bouwkundige keuring lopen uiteen. Op deze website vergelijken we veel bureaus, je ziet in één overzicht welke prijzen een bureau rekent. Gemiddeld genomen liggen de prijzen tussen de € 325 en € 475. Houdt er rekening mee dat er soms nog voorrijkosten in rekening gebracht kunnen worden, het kan dus geen kwaad om vooraf even een offerte / prijsje op te vragen!

Voor of na het bieden woning laten keuren?

Een vraag die vaak gesteld wordt is: moet ik een bouwkundige keuring voor of na het bieden op mijn woning laten uitvoeren? Ons advies is: voor het bieden. Je kunt dit gebruiken in de onderhandeling of om te bepalen wat je zelf over hebt voor de woning. Uit een bouwkundige keuring komen vaak zaken als houtrot, vocht in de kruipruimte, betonrot, ventilatie problemen, enz. naar voren. Dit brengt vaak kosten met zich mee, wat dus belangrijk is om te weten voor je de woning wilt kopen en hier een bod op doet!

Bouwkundige keuring verplicht?

Tot voor kort waren bouwkundige keuringen verplicht als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wilde afsluiten. Die eis wordt nu echter niet meer gesteld. Ondanks dat, blijven de voordelen van een bouwkundig onderzoek voor de koper natuurlijk wel gewoon bestaan.

Oudere woning? Keuren is nog belangrijker!

Is het huis dat je wilt kopen van voor 1960? Dan is een bouwkundige keuring eigenlijk een must! Met name de fundering van oudere huizen moet worden gecheckt, want er kan sprake zijn van verzakking. In huizen die stammen uit de periode van 1960 tot 1980 komen veel specifieke problemen voor waar een bouwkundig inspecteur goed van op de hoogte is en extra goed naar zal kijken. Ook al ziet het er spik en span uit, het is natuurlijk wel handig om te weten of er problemen spelen.