Huis kopen? 4 tips!

Leestijd: ongeveer 2 minuten 14 december 2016 0 reacties

Het is sterk aan te raden dat u zich oriënteert op wat de markt te bieden heeft bij het kopen van een huis. Een huis kopen doe je niet elke dag, er is veel aanbod. Er zijn klussers die een keuring erbij doen, en er zijn professionals. Deze houden zich dagelijks bezig houden met het uitvoeren van een aankoopkeuring of verkoopkeuring. Op deze website kunt u filteren en vergelijken. Onderstaande tips zijn we tegengekomen op het internet. Gaat u een huis kopen lees deze tips nauwkeurig door en doe er uw voordeel mee.

Problemen voorkomen bij huis kopen?

Een huis kopen is net even wat anders als een boodschap doen in de supermarkt. Een gedegen onderzoek van de woning kan u als koper, behoeden voor veel problemen welke u niet had voorzien. Het spreekwoord beter te voorkomen dan te genezen is hier zeer van toepassing. Gaat u een huis kopen wees dan bedacht op eventuele bouwkundige gebreken. Zoek van tevoren goed uit wat er binnen de scope van de bouwkundige keuring valt. Niet alle inspecteurs gaan zelf het dak op en het liefst wil je dit natuurlijk wel laten controleren. Ook wordt er niet altijd een vochtmeting gedaan. Neem de scope van het onderzoek dus goed mee in je overweging, misschien loont het de moeite om wat meer te betalen voor een uitgebreidere keuring. Wie weet laat je jouw nieuwe huis keuren, en kom je er na je verhuizing alsnog achter dat het huis een vochtprobleem heeft.

Bouwkundige keuring tips

Huis kopen

Bron: Finler

Hoe lang duurt het om mijn huis te laten keuren?

Wanneer jij een huis gaat kopen wil je snel zekerheid. Meestal kan een afspraak worden gemaakt binnen een of twee werkdagen. Hoelang de inspecteur bezig is het huis door te lopen, varieert van huis tot huis. Hoe oud, hoe groot en hoe goed of slecht het huis onderhouden is, heeft allemaal invloed op de tijd die de inspecteur nodig heeft. Als hij klaar is met de bouwkundige keuring duurt het meestal een of twee dagen om zijn bevindingen te verwerken en het bouwtechnisch inspectierapport op te leveren. Stem, voordat je een inspecteur benadert, wel even met de verkoper af dat jij het huis graag bouwkundig wilt laten keuren en spreek duidelijk af wanneer dat zou kunnen. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat de inspecteur naar binnen kan. Overleg dus eerst even met de verkoper of de eventuele verkoopmakelaar voordat je de inspecteur benadert.

De best gewaardeerde bouwtechnische keurders van 2020!

Vergelijk alle bouwtechnische keurders op prijs en reviews!

Doorlezen:

Geen reacties

Plaats reactie

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Plaats als eerste een reactie!