2020-04-17T14:39:30+01:00

Bouwkundig rapport

Een bouwkundig rapport geeft inzicht in de bouwkundige staat van een woning. Op deze pagina vergelijken wij diverse bureaus die een bouwkundig rapport kunnen opstellen. Met de keuzehulp vind je snel een bureau bij jou in de buurt en kun je de ervaringen van andere klanten met het bureau lezen.

Start met vergelijkenWat is een bouwkundig rapport?

Bouwkundig rapport

Keuzehulp

Werkzaam in:
Afhandeling keuring
Branchevereniging
(23 reviews)9.7/10
Homekeur € 369,00 Als beste beoordeeld

Homekeur is de specialist voor bouwtechnische keuringen. Homekeur heeft een landelijk netwerk van deskundige inspecteurs, ook in uw regio!

15 jaar ervaring
Landelijk netwerk
Zelf gratis keuren?
(5 reviews)8.4/10
WoonKeur € 425,-

WoonKeur is de #1 bouwkundige inspecteur van Nederland. Middels onze onafhankelijke en hoge kwaliteit keuringen brengen wij de volledige bouwkundige staat van de te keuren voor u in kaart.

Binnen 48 uur rapport
Landelijke dekking
Voldoet aan NHG
(4 reviews)7.5/10
Bouwadvies Mur € 430,00

Het onafhankelijke bouwkundige adviesbureau van Utrecht en omstreken. Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundige keuringen, taxaties en bouwtekeningen.

Klantgericht
Hoge kwaliteit
Laagdrempelig
(6 reviews)5.0/10
Boers Advies € 400,00

Een onafhankelijk bouwkundig adviesbureau dat zich de afgelopen 30 jaar heeft gespecialiseerd in bouwtechnische keuringen.

30 jaar ervaring
Advies bouwgeschillen
Advies brandveiligheid
(31 reviews)4.1/10
Vereniging Eigen Huis € 359,00

Overweegt u de koop van een bestaande woning? Laat Vereniging Eigen Huis een onafhankelijke bouwtechnische keuring uitvoeren. Zodat u goed weet wat u koopt.

Binnen 48 uur rapport
Inclusief energiecheck
Voldoet aan NHG
(6 reviews)8.0/10
Adakeur € 360,00

Een bouwtechnische keuring van ADA Keur geeft u zekerheid en helpt bij de keuze van misschien wel één van de grootste aankopen van uw leven.

Werkt landelijk
Diverse keuringen
Energiebesparing
(1 reviews)8.0/10
SSW Groep € 399,00

SSW Groep is een zelfstandig familiebedrijf wat al bijna 30 jaar bestaat. Wij zijn een veelzijdig adviesbureau op het gebied van vastgoed en bouw.

30 jaar ervaring
Onafhankelijk advies
Ervaren inspecteurs
(7 reviews)8.0/10
Keurhuis Nederland € 369,00

Onze missie is om de allerbeste bouwtechnische inspecties voor uw vastgoed te leveren, zodat u weet waar u staat, nu en in de toekomst!

Gebrek & hersteladvies
Herstelkosten
Bruikbaar voor NHG
(12 reviews)6.8/10
Het Inspectiehuis € 365,95

Het Inspectiehuis is als gecertificeerd keuringsbureau gespecialiseerd in bouwkundige keuringen, controles en inspecties.

Landelijke dekking
Voldoet aan NHG
Diverse keuringen
(0 reviews)0.0/10
WoningSchouw € 445,00

De bouwkundige keuringen van WoningSchouw zijn uniek in Nederland, omdat achteraf, optioneel, een WoonhuisGarantie tegen verborgen gebreken kan worden afgesloten.

WoonhuisGarantie
Onafhankelijk advies
Snelle rapportage
(0 reviews)0.0/10
TMS Holland € 425,00

U bent helemaal verliefd op uw droomwoning? Laat ons een solide fundering onder uw roze wolk bouwen met een bouwtechnische keuring!

Visuele inspectie
Onafhankelijke partij
Ervaren inspecteurs
(0 reviews)0.0/10
PBS Vastgoed € 495,00

PBS Vastgoed uw bouwtechnisch adviseur. Strategisch in denken, praktisch in oplossingen. Daar staan wij voor. Wij ontzorgen met kennis, ervaring, maar vooral met aandacht.

Geen tijdslimiet
Onafhankelijke keuring
Snelle levering

* De prijzen zijn berekend op een woninginhoud van ongeveer 700m3.
* Reviews worden verzameld, op ‘echtheid’ gecontroleerd en z.s.m. na plaatsing getoond.

Wat is een bouwkundig rapport?

Een bouwkundig rapport is het resultaat van een bouwkundige keuring voor een woning. Een dergelijk rapport geeft een overzichtelijke omschrijving van allerlei bouwkundige zaken die relevant zijn voor de woning.

Een bouwkundig rapport geef inzicht in de staat van de woning en de te verwachten aankomende kostenposten. Het bouwkundig rapport beantwoord vragen als: is mijn schilderwerk in orde? is de woning goed geventileerd? wat is de staat van technische installaties zoals gas en water? zijn de bijgebouwen zoals een schuur in orde? Vaak geeft een bouwkundig rapport ook een overzicht van directe kosten of kosten die op termijn verwacht kunnen worden.

Is een bouwkundig rapport te begrijpen zonder technische kennis?

De bedoeling van een bouwkundig rapport is dat een leek ook begrijpt wat de gebreken en kostenposten zijn. Echter, sommige rapporten worden erg technisch omschreven en zijn daardoor lastiger te begrijpen voor iemand met geen of weinig bouwtechnische kennis. Het is daarom altijd aan te raden een voorbeeld rapport op te vragen bij het bureau waar je het wilt laten uitvoeren, dan weet je wat je kunt verwachten en kun je mogelijk voor een ander bureau kiezen op basis van het bouwkundige voorbeeld rapport.

Kosten bouwkundig rapport

De kosten voor het laten opstellen van een bouwkundig rapport variëren tussen de zo’n € 325,- en € 475,-. Het kan deels ook afhangen van de grootte van de woning of eventuele voorrijkosten die berekend worden.

Waarom een bouwkundig rapport?

Waarom zou je een bouwkundig rapport laten opstellen? In de meeste gevallen laat een potentiële koper van een woning het rapport opstellen. Het geeft immers belangrijke informatie over korte- en langere termijnkosten. Het kan een belangrijk instrument zijn voor de prijsonderhandeling, blijkt uit de keuring dat er op korte termijn een grote kostenpost aankomt welke is verzwegen door de makelaar, dan is het vaak een goede reden om wat lager te gaan zitten in je bod op de woning.

Niet iedereen vindt het gebruikelijk een bouwkundig rapport te laten opstellen. Maar vergelijk het met het kopen van een auto. Die laat je ook eerst inspecteren of APK keuren. Verder is het laten opstellen van een bouwkundig rapport:

  • Handig voor de NHG (Nationale Hypotheek garantie).
  • Handig voor jouw financiële planning.
  • Handig om zekerheid te krijgen over de staat van een woning.

Bouwtechnisch rapport of bouwkundig rapport?

Er worden veel termen gebruikt zoals bouwrapport, bouwkundig rapport, bouwtechnisch rapport, bouwkundig onderzoeksrapport, woning inspectie rapport, enzovoorts. Wees gerust, het is allemaal exact hetzelfde, alleen met een ander naampje!

Bouwkundig rapport laten maken

Ben je serieus over een huis en overweeg je een bouwkundig rapport te laten opstellen voor de woning? Op deze website vergelijken we een groot aantal bureaus die een bouwkundig rapport kunnen opstellen. Vergelijk zelf snel de aanbieders op onder andere prijs en reviews.
Start met vergelijken