2018-09-25T09:02:30+01:00

Aankoopkeuring woning

Op deze pagina vergelijken wij diverse bureaus die een aankoopkeuring kunnen uitvoeren. Met de keuzehulp vind je snel een bureau dat bij jou in de buurt aankoopkeuringen uitvoert. Vergelijk op prijs, reviews en dienstverlening!

Start met vergelijkenWat is een aankoopkeuring?

Aankoopkeuring

Keuzehulp

Werkzaam in:
Afhandeling keuring
Branchevereniging
(23 reviews)9.7/10
Homekeur € 369,00 Als beste beoordeeld

Homekeur is de specialist voor bouwtechnische keuringen. Homekeur heeft een landelijk netwerk van deskundige inspecteurs, ook in uw regio!

15 jaar ervaring
Landelijk netwerk
Zelf gratis keuren?
(5 reviews)8.4/10
WoonKeur € 395,-

WoonKeur is de #1 bouwkundige inspecteur van Nederland. Middels onze onafhankelijke en hoge kwaliteit keuringen brengen wij de volledige bouwkundige staat van de te keuren voor u in kaart.

Binnen 48 uur rapport
Landelijke dekking
Voldoet aan NHG
(4 reviews)7.5/10
Bouwadvies Mur € 430,00

Het onafhankelijke bouwkundige adviesbureau van Utrecht en omstreken. Wij zijn gespecialiseerd in bouwkundige keuringen, taxaties en bouwtekeningen.

Klantgericht
Hoge kwaliteit
Laagdrempelig
(6 reviews)5.0/10
Boers Advies € 400,00

Een onafhankelijk bouwkundig adviesbureau dat zich de afgelopen 30 jaar heeft gespecialiseerd in bouwtechnische keuringen.

30 jaar ervaring
Advies bouwgeschillen
Advies brandveiligheid
(31 reviews)4.1/10
Vereniging Eigen Huis € 359,00

Overweegt u de koop van een bestaande woning? Laat Vereniging Eigen Huis een onafhankelijke bouwtechnische keuring uitvoeren. Zodat u goed weet wat u koopt.

Binnen 48 uur rapport
Inclusief energiecheck
Voldoet aan NHG
(6 reviews)8.0/10
Adakeur € 360,00

Een bouwtechnische keuring van ADA Keur geeft u zekerheid en helpt bij de keuze van misschien wel één van de grootste aankopen van uw leven.

Werkt landelijk
Diverse keuringen
Energiebesparing
(1 reviews)8.0/10
SSW Groep € 399,00

SSW Groep is een zelfstandig familiebedrijf wat al bijna 30 jaar bestaat. Wij zijn een veelzijdig adviesbureau op het gebied van vastgoed en bouw.

30 jaar ervaring
Onafhankelijk advies
Ervaren inspecteurs
(7 reviews)8.0/10
Keurhuis Nederland € 369,00

Onze missie is om de allerbeste bouwtechnische inspecties voor uw vastgoed te leveren, zodat u weet waar u staat, nu en in de toekomst!

Gebrek & hersteladvies
Herstelkosten
Bruikbaar voor NHG
(12 reviews)6.8/10
Het Inspectiehuis € 365,95

Het Inspectiehuis is als gecertificeerd keuringsbureau gespecialiseerd in bouwkundige keuringen, controles en inspecties.

Landelijke dekking
Voldoet aan NHG
Diverse keuringen
(0 reviews)0.0/10
WoningSchouw € 445,00

De bouwkundige keuringen van WoningSchouw zijn uniek in Nederland, omdat achteraf, optioneel, een WoonhuisGarantie tegen verborgen gebreken kan worden afgesloten.

WoonhuisGarantie
Onafhankelijk advies
Snelle rapportage
(0 reviews)0.0/10
TMS Holland € 425,00

U bent helemaal verliefd op uw droomwoning? Laat ons een solide fundering onder uw roze wolk bouwen met een bouwtechnische keuring!

Visuele inspectie
Onafhankelijke partij
Ervaren inspecteurs
(0 reviews)0.0/10
PBS Vastgoed € 495,00

PBS Vastgoed uw bouwtechnisch adviseur. Strategisch in denken, praktisch in oplossingen. Daar staan wij voor. Wij ontzorgen met kennis, ervaring, maar vooral met aandacht.

Geen tijdslimiet
Onafhankelijke keuring
Snelle levering

* De prijzen zijn berekend op een woninginhoud van ongeveer 700m3.
* Reviews worden verzameld, op ‘echtheid’ gecontroleerd en z.s.m. na plaatsing getoond.

Wat is een aankoopkeuring voor een woning?

aankoopkeuring woning Wat is een aankoopkeuring nou precies? Een aankoopkeuring (ook wel bouwtechnische keuring genoemd) is de technische inspectie van een woning. Hierbij wordt de woning gecheckt op een hele lijst van bouwkundige onderdelen.

Een aankoopkeuring wordt aangevraagd door de potentiële koper of aankopend makelaar van een woning. Soms is er al een bouwkundig rapport beschikbaar gesteld door de verkoper of verkopend makelaar, echter het kan alsnog handig zijn om een eigen aankoopkeuring te laten uitvoeren door een onafhankelijk bureau.

Waarom een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Waarom een aankoopkeuring? Zodra je een woning op het oog hebt, kan het zijn dat je helemaal verliefd wordt op de woning. Maar liefde maakt blind.. Met een aankoopkeuring laat je een onafhankelijk expert de woning inspecteren en wordt zwart op wit omschreven wat de gebreken aan de woning zijn.

Een aankoopkeuring geeft inzicht in de bouwtechnische staat van de woning. Na de keuring weet je van alle mankementen af. Is er betonrot aangetroffen? Houtrot? Verzakkingen? Is de ventilatie in orde? Hoe staat het schilderwerk ervoor? Enzovoorts.. Dit zijn natuurlijk belangrijke zaken voor je de definitieve beslissing maakt om een droomhuis te kopen of niet.

Geeft een aankoopkeuring 100% zekerheid?

Een aankoopkeuring zal veel vertellen over de woning en geeft veel inzicht in de bouwtechnische staat. Echter, het is geen garantie. Een dergelijke keuring wordt visueel uitgevoerd (uiteraard met behulp van de nodige meet instrumenten) en hoewel de inspecteurs ervaren en opgeleid zijn om zaken te inspecteren, kan er altijd iets over het hoofd worden gezien of kan er iets mankeren aan de woning terwijl dat niet zichtbaar is.

  • Een aankoopkeuring geeft zekerheid en inzicht in de directe en termijn noodzakelijke kosten.
  • Een verkoper kan gewend zijn aan een woninggebrek en geheel onbedoeld niet benoemen als gebrek.

Taxatie en aankoopkeuring

Een aankoopkeuring geeft jou een objectief beeld van de staat van de woning. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet of teveel betaalt. Tijdens deze keuring wordt de bouwtechnische staat van de woning grondig geïnspecteerd.

De inspecteur vertelt echter niet hoeveel de woning waard is. De woningwaarde wordt bepaald door middel van een taxatie. Het kan echter wel zijn dat er bij een taxatie zaken niet gezien zijn welke wel uit de aankoopkeuring naar voren komen. Dat kan onderhandelmateriaal zijn voor de prijs.

Laat een aankoopkeuring uitvoeren

Ben je serieus over een huis en overweeg je een aankoopkeuring voor de woning? Laat een aankoopkeuring uitvoeren door een gespecialiseerd bureau in jouw buurt. Op deze website vergelijken we een groot aantal aanbieders en kun je de aanbieders snel vergelijken op prijs en reviews.
Start met vergelijken